D-bit, jointed, thin mouthpiece"Pinchless"

D-bit, jointed, thin mouthpiece"Pinchless"

Metal AB
D-bit, jointed, thin, curved mouthpiece"Pinchless"
 

Availability: In stock

€49.95
€49.95
  • Personal service
  • Ordered before 15:00, shipped the same day.
  • Large product Range

Product Description

Details

Omschrijving D-trens:

De zijstukken van een D-trens hebben zoals de naam al zegt de vorm van een D. Door deze vorm word meer druk verkregen op de wangen van het paard. Hierdoor is een paard makkelijker wendbaar en kan een bit niet zo makkelijk door de mond getrokken worden. Dit maakt de D-trens een fijn bit om jonge paarden te beleren. Let wel, dit is een iets scherper bit als een water- en bustrens.

 Het bit ligt stabiel en rustig in de mond.

Omschrijving pinchless bitten:

Deze bitten zijn ontworpen om druk en pijn, vaak onbedoeld, van geknepen tongen en wangen,  te voorkomen.

Door een slim ontwerp verkrijgt men de volgende eigenschap: in gebroken mondstukken zitten interne bussen, een aan elke kant van de schakel in het mondstuk, en op rechte bitten zit een goed verborgen inwendige bus in het centrum van het mondstuk. Hierdoor kunnen de mondstukken los van elkaar draaien zonder dat de stand van het bit verandert. De voordelen die deze techniek met zich mee brengt, onderscheid zich van alle andere technieken en bitten.

Als er een hulp gegeven wordt aan één teugel ,wil dit niet meer zeggen dat het hele bit omhoog komt en zo het gehemelte raakt, of de tong afknelt zoals wel eens gebeurt met een gebroken mondstuk. De paardenmond blijft gesloten en rustig. Paard kan zich concentreren op de aanleuning en op prestaties.

Eigenschappen enkel gebroken mondstuk:

Door het breekpunt van het enkel gebroken mondstuk zal de tong meer vrij liggen dan bij een dubbel gebroken mondstuk of stang. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong.

Additional Information

Additional Information

Type D-bit
Brand Metal AB
colour No
Material stainless steel
sharpness of the bit normal
thickness of the mouthpiece 12 mm