Loose ring, double mouthpiece

Loose ring, double mouthpiece

Feeling
Loose ring, double mouthpiece.
 

Availability: In stock

€24.95
€24.95
  • Personal service
  • Ordered before 15:00, shipped the same day.
  • Large product Range

Product Description

Details

Omschrijving Watertrens:

Een watertrens is een basis-bit met losse bitringen.  Het mondstuk ligt onafhankelijk van de bitringen in de mond van het paard, waardoor het bit goed geaccepteerd word door de meeste paarden. Het mondstuk kan enkel , dubbel gebroken of recht zijn en van diverse materialen gemaakt zijn. Het bit is een zacht bit als het mondstuk dik en van een zacht materiaal gemaakt is, en het bit word scherper als het mondstuk dunner en harder wordt.

Vaak worden er rubberen bitringen gebruikt , deze zorgen ervoor dat de lippen niet ingeklemd raken. Een watertrens moet ook wat breder zijn dan een ander bit omdat de bitringen los kunnen bewegen en er ook nog bitringen tussen de ring en de lippen van het paard moeten kunnen passen. Een watertrens is voor veel paarden en ruiters geschikt, een dikke, enkel- of dubbel gebroken trens is geschikt voor onervaren paarden en ruiters. Hoe dunner het bit , des te meer ervaring moeten ruiter en paard hebben om dit bit te gebruiken.

Extra watertrens  dubbel mondstuk:

Dit is een redelijk scherp bit, omdat het weinig ruimte geeft tussen de lagen. Dit asymmetrische mondstuk geeft druk op de zijkant van de tong en niet in het midden. Dit is een effectief bit voor paarden die hard zijn in de mond. 

Additional Information

Additional Information

Type loose ring
SKU 600 050
Brand Feeling
colour No
Material stainless steel
sharpness of the bit sharp
thickness of the mouthpiece 16 mm